Forum Quake III Arena - InstaUnlagged Strona Główna

FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Rejestracja Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj
 
[problem] z q3 ogolnie i z postawieniem servera

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Quake III Arena - InstaUnlagged Strona Główna -> Cmentarzysko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
3miel
Gość





PostWysłany: 23 Paź 2004 14:20:47    Temat postu: [problem] z q3 ogolnie i z postawieniem servera Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam problem z q3 bo wlasnie mi sie znudzil q2 i wogole jestem ciemny w te klsocki . moze mi polecicie jakies dobre faqu albo sami napiszecie tutaj w tym temacie ?
problem z q3 glownie polaga na tym ze jest on dla mnie za kolorowy i nie widze postaci, w q2 ctf (glownie gram jeszcze) mialem postacie bardzo dobrze widoczne . przeciwny team byl innego koloru i mial tylko 2 skiny : male i female, i to mi wystarczalo. a w q3 mam odgroma roznych postacie a kolorki nie sa az tak bardzo widoczne. w q2 jak zobaczylem kawalek postaci uciekajacej za róg lub sciane to wiedzialem czy on jest friend czy enemy. co zrobic zeby miec tylko max 2 rodzojae postaci albo nawet jedna ( male jakis i kolor rzeby byla w miare ciekawy i rzucajacy sie w oko)
a co do servera :
ostatnio gram na modzie gdzie walisz sie na same raile ktore strzelaja bardzo szybko i mozesz ralijumpy robic (ale i tak nie wiem jak mod sie nazywa ) i chcialbym moc w sieci mojej na lanie postawic takie server. server nie dediceted tylko taki ze ja tez gram. pomozecie ??

bede bardzo wdzieczny jak wasza porada bedzie szczegolowa i przydatna dla mnie i dla innych. pragne aby tam bylo napisane :
1. jakie pliki sa niezbedne do postawienia takiego servera i za co sluzy kazdy plik.
2. jak odpalic taki server ?? np ze skrtu gdzie dopisze sie +game ctf +exec servectf1v1.cfg , albo +game railonly +exec ralionly1v1.cfg/railonlyteam.cfg
3. jak skonfigurowac server . komendy ( juz widzilem na stronie wiec to mam) ale moze instanieje jakis program ?? albo cu¶ innego ??

z gory dziekuje ze w miare wydajne i proste odpowiedzenie na moj temat i prosze o niekasowanei go . uwazam iz on moze sie przydac nie tylko mi!!
Powrót do góry
kicior
Sta?y bywalec


Dołączył: 19 Wrz 2004
Posty: 134
Skąd: Lublin

PostWysłany: 23 Paź 2004 15:24:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja niestety nie b?d? si? teraz rozpisywa?, bo nie mam czasu za bardzo, ale jak znajd?, to mo?e wyskrobi? kiedy¶ jaki¶ artyku? o tym - mo?e kto¶ gdzie¶ umie¶ci jak zechce. Jakby¶ chcia? na bie?±co co¶ wiedzie? to wal do mnie na gg. No i mam pytanie dlaczego uwa?asz ?e na dedykowanym servie by¶ nie móg? gra?, bo ja nie widz? przeszkód ?adnych..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Gość






PostWysłany: 23 Paź 2004 16:37:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

obecnie podszkolilem sie w stawianiu servera i juz umiem postawic server na dediceted i na listen. czym to sie rozni.
-dediceted to bedziesz mial tylko postawiony server i console ale nie jestes w grze , lecz mozesz do niej sie polaczyc odpalajac naormanie q3 i laczac sie na wlasne ip "connect [twoje ip]" np "connect 10.1.255.222"
-listen to jestes w grze i owa gra jest jednoczenie serverem, wiec jesli ja opuscisz to takze server sie zamyka.

co jest nam potrzebne aby postawic server "instagib":
1. potrzebny jest nam dobrze dzialajacy q3
2. pliki configuracyjne oraz plik odpalajacy gre !!

ad 1. to ma chyba kazdy . ja mam versje pr 31 wiec niewiem jak jest na 32. (pr = point relase - taki patch do q3)

ad2. sciagnij owe pliki z http://www.q3arena.gry.wp.pl/?id=17&akcja=download&kat=1&file=5778 .
rozpakuj je do katalogu q3. 1 plik bedzie w katalogu q3 [instagib+_server.bat] a reszta bedzie w folderze [InstaGibPlus]
-pliki w folderze [InstaGibPlus] sa to pliki w ktorych znajduja sie ustawienia i informacje naszego servera
-plik [instagib+_server.bat] jest to plik odpalajacy nasza server

co zrobic aby pograc na same raile ??
edytowac plik w folderze q3 [instagib+_server.bat] gdzie znajduje sie taka iformacja [quake3.exe +set dedicated 2 +set vm_game 2 +set fs_game instagibplus +set instagib 11 +bot_enable 0 +set sv_maxclients 12 +set sv_hostname "InstagibPlus Server" +fraglimit 40 +set g_motd "InstaGibPlus (The Other White Meat)" +exec igplus.config +exec maplist.config]

zmienic na
[quake3.exe +set vm_game 1 +set fs_game instagibplus +set instagib 7 +callvote 1 instagib +bot_enable 1 +set sv_maxclients 12 +set sv_hostname "Instagib by 3miel" +fraglimit 20 +set g_motd "InstaGibPlus" +exec igplus.config +exec maplist.config]

a teraz trzeba jeszcze wejsc do katalogu [InstaGibPlus], zrobic kopie zapasawa pliku [igplus.config] i dodac na sam koniec pliku takie oto cos
[
//seta instagib 7 - gramy na same rail'e
seta instagib 7
//1 mozna grac na boty, a 0 nie mozna
seta bot_enable 1
//seta ig_railgunTime 1000 - liczba odpowiada za czas pomiedzy wystrzlami ralia [szybkosc strzelania] im mniejsza tym szybciej
seta ig_railgunTime 1000

seta warnProtect 0
seta spawnProtect 0
seta protectTime 0
// w/w 3 komedny maja usunac zolta tarcze orchonna ale niestyy u mnie to nie dziala Sad moze ktos poda komende ?!?!?
//ponizsza komenda powinna nam pozwolic glosowac na zmany mapy,restart.rogrzewke oraz inne rzeczy poprzez komende \callote map q3dm17 , \callvote map_restart - ale mi nie dzial
seta votingFlags 203
]

jak chcemy pograc z innymi boroniami to oto ich nr (one sa tez w pliku igplus.config)
// Weapon: Number
// Gauntlet: 1
// Machine Gun: 2
// Shotgun: 3
// Grenade Launcher: 4
// Rocket Launcher: 5
// Lightning Gun: 6
// Railgun: 7
// Plasma Gun: 8
// BFG: 9

jesli chcemy zminic czas wystrzalu broni to do kazdej jest inna komedna . oto one
seta ig_railgunTime 900
seta ig_shotgunTime 500
seta ig_grenadeTime 400
seta ig_plasmaTime 100
seta ig_lightningTime 50
seta ig_machineTime 100
seta ig_bfgTime 500
seta ig_rocketTime 400

teraz zmiany w pliku [maplist.config] aby grac na mapie q2dm17, mozemy wstawic dowolna mape albo mapy i zrobic wlasna liste map
dodajemy linijke
[
set m10 "map q3dm17; set nextmap vstr m10"
]
i zmienamy [vstr m1] na [vstr m10]

i tak oto odpalamy plik [instagib+_server.bat] i mozemy grac na raila
tylko oslona jest nie zdjeta i nie ma rogrzewki
pomózcie !!
Powrót do góry
3miel
Pocz?tkuj?cy


Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 3

PostWysłany: 23 Paź 2004 16:53:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

otoz ten gosc to ja
co zrobic aby usunac ochrone dodac do pliku [igplus.config]
seta ig_protecttime 0
set ig_protecttime 0
ig_protecttime 0
albo wpsiac w grze \ig_protecttime 0 i gramy bez tarczy
przydatna tez jest komeda \map_restart gdy juz jestesmy gotowi do gry
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sony
Weteran


Dołączył: 20 Wrz 2004
Posty: 750
Skąd: D?browa Górnicza

PostWysłany: 24 Paź 2004 10:30:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W tych postach pomyli?e¶ a w?a¶ciwie zmiesza?e¶ dwa mody. Na pocz±tku wspomnia?e¶ o samych railach (szybkich) i o rail jumpach, takie mozliwos?i daje Ci mod InstaUnlagged.
Pó?niej napisa?e¶ o modzie "Instagib" i tak sie sklada ?e to s± dwa ró?ne mody. DObrze opisa?e¶ mo?liwosci InstaUnlagged, natomiast czysty Instagib daje dam wolnego raila i (chyba) bez railjumpa. tak wi?c musisz si? okre¶lic :].
Najprostrzym sposobem na zagranie na IU jest ¶ci±gni?cie tego modu. Mo?esz go ¶ci±gn±? z http://www.pol-media.com/necro/files/iuv11.zip . Wk?adasz to katalogu z q3, odpalasz server.bat , wybierasz cfg z któego ma si? odpali? server a nast?pnie jedn± z trzech opcji
1 - odrazu grasz (listen)
2 - lan
3 - publiczny (dedicated)
Wchodzisz do q3 i grasz.
Pliki cfg które sie znajduj± w katalogu mozesz edytowa? i zmienia? warot¶ci. Opis wszystkich warto¶ci i obs?ugi masz zapisane w artykule który znajdziesz na portalu insta. Jakby¶ czego¶ nie wiedzia? to pisz na gg:5288823. Jak b?d? mia? czas to Ci pomoge

_________________
www.fortepiany.org
|sf|sony
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
3miel
Pocz?tkuj?cy


Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 3

PostWysłany: 24 Paź 2004 19:28:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeszcze jestem noob wiec poprawki mile widziane .
a to prawda to co pisalem to do modu instagib. i tam mozna zmienac szybkosc wystrzalu broni w zaleznosci na jakie bronie gramy

a co do modu InstaUnlagged to juz zasalem i na nim da sie zmienic szybkos raila oraz mozna robic railjumpy.
mam problem z modem gdyz nie moge pograc na listen z botami
na rogrzewce jest ok ale potem q3 mi sie wiesza w 1 sekundzie przez meczem , jeszcze nie sprawdzilem co jest gdy ktos z lana bedzie grac na listen. a na opcji 2 - dediceted to moge grac z botami i wszytko jest ok, tylko ze musze z konsoli je wpisywac i wykonywac inne komendy. O co biega ?? mam PR 1.31.

jak zrobic zeby byly tylko okreslone psotacie koloru czerwonoego albo bialego i zielonego jaskrawego ???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sony
Weteran


Dołączył: 20 Wrz 2004
Posty: 750
Skąd: D?browa Górnicza

PostWysłany: 14 Lis 2004 22:35:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tak mam ale gdy odpalam q3 i w zak?adce MODS daje IU. Jak postawisz serwer przez plik server.bat to nie powinno tak sie dzia?.
Nie chce mi sie rozpisywa? to drapnij na gg jak nadal nie bedzeiesz sobie radzic z tym modem 5288823

_________________
www.fortepiany.org
|sf|sony
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
shona123
Pocz?tkuj?cy


Dołączył: 16 Gru 2014
Posty: 1

PostWysłany: 16 Gru 2014 10:47:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pliki cfg które sie znajduj± w katalogu mozesz edytowa? i zmienia? warotci. Opis wszystkich wartoci i obs?ugi masz zapisane w artykule który znajdziesz na portalu insta. Jakby czego nie wiedzia? to pisz na gg:5288823. Jak b?d? mia? czas to Ci pomoge
_________________
Are you worried about ccna dumps exam 199-01 dumps preparation? We offer up-to-dated
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kamilla Kamilla
Pocz?tkuj?cy


Dołączył: 21 Cze 2016
Posty: 5

PostWysłany: 21 Cze 2016 19:49:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzi?kuj? za dobr? komunikacj?.
_________________
192.168.1.1
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Quake III Arena - InstaUnlagged Strona Główna -> Cmentarzysko Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Mapa forum







 

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme zoneCopper designed by yassineb.